Už jste si pustili ESAM TV?

Kamera, klapka, jedeme! V srpnu proběhlo v kanceláři agentury ESAM už druhé natáčení rozhovorů pro její kanál na YouTube. „Je znát, že pan Müller je mladší než konkurence a v digitálním prostoru se pohybuje mnohem přirozeněji. Jeho aktivita mi přijde sympatická,“ říká moderátor Luboš Beniak, který tentokrát vyzpovídal Micka van Burena (Slavia), Maria Holka (Sparta), Adama Jánoše (Mladá Boleslav), Libora Holíka (Slavia) a Martina Suchomela (Sparta).

 

V šedesáti letech může být směle označen za mediálního matadora, vždyť Luboš Beniak během své pestré kariéry šéfoval týdeníku Mladý svět, dělal mluvčího ministru průmyslu a obchodu, byl generálním ředitelem společnosti Reader‘s Digest a momentálně je členem Rady České televize.
Nyní si prostřednictvím ESAM TV připomíná své televizní angažmá v TV Nova, kde pracoval jako moderátor a dramaturg oblíbeného pořadu Proč? „Branže fotbalových agentů je jedno z nejvíce soutěživých prostředí vůbec, takže je jasné, že se musejí věnovat marketingu. Způsob, jakým se o to snaží pan Müller, mi přijde dobrý,“ říká muž, který má k fotbalu blízký vztah. V Dukle Praha, kde to dotáhl až do staršího dorostu, byli jeho spoluhráči například Petr Rada nebo Tomáš Kříž. Kariéru definitivně ukončil coby padesátník v superveteránské kategorii Hanspaulské ligy.
„Začínal jsem jako sportovní novinář a fotbal jsem nikdy nepřestal sledovat,“ upozorňuje Beniak. V první sérii pořídil pro ESAM TV rozhovory s Lukášem Váchou (Sparta), Michalem Frydrychem (Slavia), Marcelem Čermákem (dříve Slavia, nyní Žižkov) a Nicolasem Pennerem (dříve Sparta, nyní Juventus). Pro posledně dva jmenované to přitom byla první tak velká zkušenost mediálního typu.
„Kamera strašně klame,“ podotýká k tomu Beniak. „Rozhoduje mnohem víc vizuální dojem než obsah a záleží na tom, jak přirozeně a sebevědomě před ní člověk vystupuje. Proto má kamera logicky ráda starší hráče, jako je třeba Lukáš Vácha. To je pro kameru ideální typ.“

Napsat komentář